Mulligan Concept D en CMP examen

cmp

De volgende stap: Blok D en het examen Certified Mulligan Practitioner. 

"To give an indication of the Concept's level of acceptance - the director of the American Olympic Sports Medicine Team has recently insisted that all in their large team who treat athletes must be Certified Mulligan Practitioners (CMPs). "

De voordelen:

  • intensieve training in klinisch redeneren en behandelen volgens de Mulligan methode
  • U mag zich na het behalen van het CMP-examen, Certified Mulligan Practitioner noemen en/of (gecertificeerd) Mulligan Therapeut
  • uw naam komt op de internationale en nationale websites te staan
  • kortingen op cursussen van Mulligan Opleidingen
  • U kunt zelf adverteren met het feit dat u gecertificeerd Mulligan Therapeut bent en kunt de speciale folder CMP/Mulligan Therapeut verkrijgen voor uw praktijk om patiënten te informeren over de methode 

Hoe wordt u Certified Mulligan Therapeut? 
De theorie bestuderen van het groene boekje Manual Therapy (6th edition) van Brian Mulligan. U krijgt tijdens het theorie examen 40 meerkeuze-vragen. 
Voor het praktijk-examen krijgt u 12 praktische opdrachten die volgens de principes van het concept dienen te worden uitgevoerd. Ter voorbereiding kunt u mogelijk de technieken oefenen met een oefenmaatje of in een te vormen oefengroep.
Verder dient u zich in te schrijven voor Mulligan Concept D en het CMP examen. Blok D bestaat uit twee zeer intensieve trainingsdagen ter voorbereiding op het examen met een kleine groep o.l.v. de docent.
Tijdens het praktijkexamen is het van belang de gevraagde technieken volgens de bekende parameters, zoals een goede uitgangshouding, passieve mobilisatie door therapeut en actieve beweging door patiënt, "overpressure" etc., toe te passen. Tijdens blok D wordt daar veel aandacht aan besteed.

Stap 1 is het CMP theorie examen. Woensdag 25 september 2019 is er een mogelijkheid dit examen af te leggen. U dient zich dan in te schrijven voor de Herhalingsdag met theorie-examen. U ontvangt een informatiebrief over de mogelijkheid de theorie te doen die dag.

Stap 2 is vervolgens een extra oefendag: samen Mulligan Blok D. Dit is een extra intensieve oefendag, die u waarschijnlijk dient te volgen in Vught (NL), tenzij er voldoende inschrijvingen voor het examen zijn in België. dan gaan we bekijken of we deze dag daar kunnen organiseren.

Stap 3: Het CMP-examen kost u ongeveer één dagdeel. U wordt per twee ingedeeld, waarbij een persoon de proefpatiënt is en een persoon de technieken dient te demonstreren. U ontvangt een examentijd waarop u aanwezig moet zijn. Uitslag volgt direct na afloop van het examen. 

Totale kosten voor Mulligan Concept D en het CMP examen zijn € 645,-- (dit is inclusief lunch tijdens blok D).

Accreditatie: 20 Pro-Q-Kine punten

Locatie: in Hotel Dennenhof in Brasschaat of in Hotel Vught, NL

Docent en examinator:  René Claassen

Ga de uitdaging aan en wordt Certified Mulligan Practitioner/Mulligan Therapeut!