Ervaringen van collega's

DSC03371

WAAROM COLLEGA'S U ADVISEREN DE CURSUSSEN MULLIGAN CONCEPT TE GAAN VOLGEN

Mulligan is een snelle effectieve methode om snel disposities op te sporen in het bewegingsapparaat. Een Mulligan therapeut kan door het toepassen van het concept sneller en beter via klinisch redeneren tot een diagnose komen op functiestoornis gebied en deze snel en effectief oplossen. De patiënt ervaart meteen effect. Mijn inziens is dit de cursus die ieder afgestudeerde kinesitherapeut als eerste zou moeten doen in het belang van de patiënt.

Erik van Putten, Kinesitherapeut, Sport-kinesitherapeut, Manueel Therapeut, CMP

Omdat: patello-femorale knie-klachten d.m.v. deze methode zeer makkelijk te verhelpen zijn. Tevens zijn nekklachten m.b.t. deze methoden pijnloos en bereikt men in zeer korte tijd (4/5 behandelingen) een optimaal resultaat waarbij de patiënt zeer snel van zijn bewegingsbeperking afkomt.

Kortom het is een erg leerzame en geschikte methode en de moeite waard om in uw vingers te krijgen. Leuk om te doen.

Walter Botman, Kinesitherapeut, CMP

Omdat: het aanleren van deze zachte technieken een omslag heeft gegeven in mijn therapeutisch denken en handelen, met deze technieken zijn alle wervels subliem te mobiliseren, hetgeen met de hardere aanpak niet mogelijk was. Mijn patiënten en ook collega's die met mij mee kijken zijn allen enthousiast. Ik zou iedere manueel theraeut willen adviseren na hun reguliere opleiding de Mulligan cursus te gaan volgen.

Kees Toppen, Manueel Therapeut, CMP

Het praktisch concept aangeboden in de cursusdagen is snel toepasbaar. De regels zijn helder, indien de techniek goed wordt uitgevoerd kan er snel resultaat zijn; het kan snel beslissend zijn of het toepassen van Mulligan technieken geïndiceerd is. Klinisch redeneren wordt vanuit musculo skeletaal perspectief eenvoudig maar gedegen aangereikt. Behandelfrequentie wordt lager, tevredenheid van patiënten hoger. Regelmatig worden "miracles"ervaren door de patiënten. Patiënt (studente Kinesitherapie 2008) kon 10 jaar haar linker schouder niet aanraken met haar gelijknamige hand. Tijdens een val van haar paard is haar elleboog overstrekt. Ze kreeg na behandeling het advies er "mee te leren leven". Ze kan na 3 repetities van een Mobilisation with Movement techniek toegepast aan de elleboog haar schouder weer (en nog steeds!) aanraken. Dáár "mee leren leven"heeft haar geen moeite gekost.

Tim van der Stam, Kinesitherapeut, Docent opleiding Fysiotherapie NL, CMP

One Miracle A Day, heerlijk gevoel om in een vingerknip langdurige pijnklachten te verhelpen. Simpel, duidelijk en effectief! Dankzij het Mulligan Concept ging er voor mij een nieuwe wereld open, manuele therapie op een hoger niveau...

Nek, Schouder, elleboog, rug, heup, knie: met het arsenaal aan technieken van het Mulligan Concept kan ik zowat iedereen snel en effectief helpen. Dankzij het Mulligan Concept werd ik een beter manueel therapeut en het leuk eis dat patienten zich betrokken voelen bij de behandeling en dankzij de verschillende oefeningen thuis verder kunnen oefenen.

Daan Groffils, Manueeltherapeut, CMP

Had ik maar 20 jaar geleden kennis gemaakt met het Mulligan Concept. Als manueel therapeut kan ik met dit concept veel beter en veiliger werken. Vroeger hoorde pijn en napijn erbij, nu weet je dat het helemaal niet nodig is en dat je iets verkeerd doet. Het concept en de instructie dvd's houden mij scherp.

Martin van der Hoek, Manueel Therapeut, CMP

Het Mulligan Concept is een "must" voor elke kinesitherapeut die werkt in de eerst lijn. Op onze praktijk is dit concept standaard in onderzoek en behandelen. De resultaten zijn klinisch zeer evident en direct meetbaar en doordat de behandelingen pijnvrij gegeven worden, zijn patienten bij ons enorm tevreden.

Wobbe Wolters, Kinesitherapeut, Manueeltherapeut, CMP

Bij elke behandeling ben ik blij dat ik eerst uit mijn grote hoeveelheid pijnvrije handgrepen van Mulligan kan kiezen om een eerste effect te bewerkstelligen. Dat geeft de patient zeer veel vertrouwen! Daarna komt de rest (advies, oefentherapie, tape). Vooral mobiliserende technieken voor de heup en bekken zijn favoriet.

Het zijn fantastisch praktische cursussen, waarbij u technieken leert, die u de volgende dag direct in de praktijk kunt toepassen.

Petra hasper, Kinesitherapeut, Manueeltherapeut, CMP